New Facebook page

find Postwave.gr At:

facebooktwittermyspace

Concert tickets

ticket_arena
Best of 2008: Οι επιλογές των συντακτών του Postwave.gr! Print E-mail
Features
Written by Administrator   
Monday, 22 December 2008
Article Index
Best of 2008: Οι επιλογές των συντακτών του Postwave.gr!
Page 2
Page 3
Page 4

 

 

Κώστας Μπρέλλας

Top-12 Albums:

  1. heandshe2-L8 - He & She
  2. Portishead - Third
  3. The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
  4. Get Well Soon - Rest Now Weary Head
  5. Bang Gang - Ghosts From The Past
  6. Steve Jansen - Sloap
  7. M-83 - Saturdays=Youth
  8. The Presets - Apocalypso
  9. Santogold - Santogold
  10. The Legendary Pink Dots - Plutonium Blonde
  11. Poni Hoax - Images Of Sigrid
  12. Sigur Ros - Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust

Εβαλα 12, εντελώς ξαδιάντροπα και χρησιμοποιώντας ελαφρά τη δύναμη της εξουσίας, αφού δεν μπορεί να κάνει κάποιος edit στη δική μου λίστα. Πιθανότατα το Portishead ήταν ότι πιο πλήρες άκουσα φέτος, αλλά η 1η θέση πάει στους 2-L8 που η όλη προσπάθεια για κάτι τόσο δύσκολο και μεγαλειώδες ήταν καταλυτική. Επίσης μου αρέσουν οι concept δίσκοι για «αυτόν και αυτήν». Το δισκάκι των Last Shadow Puppets είναι ο κορυφαίος indie-pop δίσκος των τελευταίων χρόνων και καλύτερο ντεμπούτο του 2008. Οι Get Well Soon ήταν η έκπληξη της χρονιάς, γεφυρώνοντας ιδανικά ένα μικρό κενό ανάμεσα στους Divine Comedy και τους Tindersticks, ενώ οι ισλανδοί Bang Gang με χτύπησαν στο συγκινησιακό μου και τους έβαλα τοπ-5. To άλμπουμ του πρώην drummer των Japan, Steve Jansen, είναι εγγύση ποιότητας για τις χαλαρές στιγμές σας, οι Μ-83 κατάφεραν να με γυρίσουν σε εποχές εφηβικών αναζητήσεων και το apocalypso των Presets κερδίζει τον τιτλο του καλύτερου electro-dance δίσκου γαι φέτος. Santogold και Poni Hoax έκαναν πιο εύκολες τις clubbing βραδυές μου ως DJ με αρκετές λύσεις. Για τα άλλα 2 δεν έχω κάποιο ιδιαιτερο λόγο. Αγαπώ Sigur Ros και Legendary Pink Dots.

Top-3 Τραγούδια

  1. Slut - If I had a heart
  2. Portishead - The Rip
  3. The Whip - Trash
Top-6 Συναυλίες
  1. Brett Anderson
  2. Piano Magic
  3. iLiKETRAiNS
  4. Unkle
  5. Efterklang
  6. ΙΑΜΧ

Καλύτερο εξώφυλλο: The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement

Καλύτερο artwork: 2-L8 - he & she

Απογοήτευση του 2008: το νέο album των Kaiser Chiefs και η εντελώς ανόητη ιδέα να κυκλοφορήσει αυτή η κακοπαιγμένη αρπαχτή των Bauhaus.

Ταινία: Χμμ...πρέπει να πήγα μόνο μια φορά cinema, κι αυτό ήταν σε θερινό. To καινούριο Batman ήταν, μια χαρά πέρασα,  είδα όμως αρκετό Lost, με διαφορά η καλύτερη τηλεοπτική σειρά εδώ και χρόνια. Αυτά...

 




Δημήτρης Συνοδινός

 τοπ-10 albums:

delta spirit1) Delta Spirit-Ode to sunshine : Για το εξώφυλλο με το θείτσο και το κρασί? Γιατί μ'αρέσει η americana?Για την ιστοριούλα που διαβασα στο site της μπάντας..?Γιατί δεν έβγαλαν καινούριο δίσκο οι Snake cross crown? Δεν ξέρω.

2) Vampire WeekendVampire Weekend : Γιατί αυτόν έπρεπε να βάλω πρώτο αλλά είμαι κολλημένος και για το ''Walcotτ'' που το άκουσε όλη η γειτονία μου με το έτσι θέλω.

3) Kings of Leon- Only by the night : Γιατί νόμιζα ότι είναι μπάντα του ενός δίσκου(του πρώτου) αλλά έκανα λάθος

4) Cold war kids- loyalty to loyalty : Για το καλύτερο live που έχω πάει εδώ και δυο χρόνια.

5) Moriarty- Gee whiz but this is a lonesome town: Για το ''jimmy'', το καλύτερο φολκ τραγούδι που γράφτηκε ποτέ για μήτσους.

6) Cloak/Dagger- We are : Γιατί  μέσα σε 25 λεπτά μου χάρισε γκάζι και νεύρο από το τέλος του 2007 μέχρι σήμερα agrrrrr!!!

7) Flowjob- Freeload: Γιατί θέλει μεράκι και όχι φράγκα και γιατί κοντοστάθηκα πιο πολύ στα graffity της πόλης.

8)  Μοnika-Avatar : Για το over the hill,το πιο όμορφο ελληνικό τραγούδι που άκουσα φέτος

9)  Your hand in mine-Every night dreams: Γιατί μου αρέσει το ακορντεόν,η μελόντικα και το toy piano και γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα ψάξω για ιαπωνική ταινία στο internet.

10) GET WELL SOON - Rest Now Weary Head: Γιατί όταν άκουσα το ''you aurora you seaside'' μπήκα στο site του οσε να ψάξω για interail στα βαλκάνια.

και 2-3 όσκαρ ακόμα:

Kαλύτερο Soundtrack: Into the wild - Eddie Vedder

Kαλύτερη διασκευή : Most Likely You Go Your Way - Mark Ronson

Καλύτερη μπάντα χωρίς συμβόλαιο που βρήκες στο myspace: I see rowboats

Kαλύτερος δρόμος για να έχεις mp3: Μεθώνης

και ένα βατόμουρο για την απογοήτευση της χρονιάς: Bloc Party - Intimacy





Λυδία Οικονόμου

derblauΚαλύτερο album: Der Blaue Reiter - Silencis

και άλλα 9 με αλφαβητική σειρά:

Alva Noto - Unitxt
Geomatic - Blue Beam
Kelpe - Ex-Aquarium
Last Days Of S.E.X. - First S.E.X.ual Experience
Lustmord - [Other]
Spyweirdos - Ten Numbers
Totakeke - ELekatota, The Other Side Of The Tracks
Tzolk'in - Haab'
Your Hand In Mine - Every Night Dreams 





Tec-goblin
  1. klagstaKlangstabil - Math & Emotion 
  2.  Patenbrigade: Wolff - Demokratischer Sektor
  3.  Lingouf - Area Keloza 
  4.  Crystal Castles - Crystal Castles
  5.  Flint Glass - Circumsounds
  6.  Empusae - The Hatred Of Trees
  7. Blackfilm - Blackfilm 
  8. Ginormous - At Night, Under Artificial Light
  9. Hecq - Night  Falls 
  10. La Phaze - Miracle

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, δύσκολα μπορώ να κατατάξω μεταξύ τους τα πρώτα 10 άλμπουμ της χρονιάς: αν και λείπει το αριστούργημα που θα μου αλλάξει τη ζωή, η χρονιά με αγκάλιασε σε μια συναισθηματική ποιότητα, ως τη δέκατη επιλογή και παραπέρα: στο νήμα έμειναν απ' έξω ο Carretta και οι Craig / von Oswald, από τους La Phaze, μια επιλογή εξόχως πολιτική.

Αλλά επειδή πολλή μαυρίλα έπεσε σε αυτή τη λίστα, ας δώσουμε και στην Ayumi Hamasaki το single της χρονιάς για το Mirrocle World, και στη Mylène Farmer το videoclip της χρονιάς για το Elfen L... εεεε... Dégénération.

 



 
< Prev   Next >


Copyright postwave.gr - All Rights Reserved